-->

Alafranga Tuvaletin Zararları Nelerdir?

alafranga_tuvaletin_zararlari_3

Dünyanın her yerinden insanlar binlerce yıldır çömelme pozisyonunu fizyolojik ihtiyaçlarını gidermek için kullandılar. Alafranga tuvaletin zararları nelerdir?  makalemizde bu tuvaleti kullanmanın sağlık üzerindeki menfi etkilerinden bahsettik. Klozet kullanımından önce, insanoğlu kabızlık, hemoroid, bağırsak kanseri veya Crohn`s gibi hastalıklardan bihaber idi. Ancak, modern teknoloji tuvalet alışkanlıklarını da değiştirdi. Ne yazık ki, yapılan son çalışmalar klozet pozisyonunda hacet gidermenin bir dizi sağlık sorunuyla ilişkili olduğunu kanıtlamıştır.


1. Modern tuvaletler bir dizi hastalık getiriyor
“Tıp Bilimleri Dergisi” adlı bir İsrail menşeili dergide yayınlanan bir araştırmaya göre modern tuvaletlerde bağırsakları boşaltma sürecindeki çömelme pozisyonu şu hastalıklara neden oluyor:
hemoroid
Bağırsak iltihapları
Kolon kanseri
pelvik hastalıklar
Crohn hastalığı


Bilim adamları şöyle diyor:


“Bağırsak hastalıkları (hemoroid, kabızlık, apandis iltihabı, polipler, ülseratif kolit, irritabl barsak sendromu) sıklığı Güney Afrikalı beyaz erkeklerde ve zengin Batılı ülkeleri populasyonunda benzerdir. Geleneksel yaşam tarzını sürdüren kırsal kesimlerde ise bu hastalıklar nadir görülür.”


Modern tuvaletler(alafranga tuvaletler) hemoroid gelişmesine katkıda bulunuyor
Genellikle, hemoroid kolon ve anüs alt kısmında yer alan iltihaplı damarlar sonucu oluşur. Aynı zamanda, dışkıları sert olan kişilerde ıkınma sonucu da görülür. Oturur pozisyon daha zayıf ve yavaş dışkılamaya yol açar. Bu pozisyon daha fazla zorlama gerektirir. Öte yandan, çömelme herhangi bir zorlama gerektirmez ve daha kolaydır.


Bağırsak iltihabını kötüleştirir
Bu pozisyon dışkılamayı engelleyen Tuborectalis kası daha sıkılaştırır. Bağırsaklarda kalan dışkı içeriği enfeksiyon gelişimi hatta kansere temel hazırlar. Crohn sendromu IBD- enflamatuar hastalığın grubuna aittir.alafranga_tuvaletin_zararlari_1


İdrar yolu enfeksiyonuna neden olabilir
Çömelme pozisyonun idrar yapmak için de önerilir. Bayanlar için bu pozisyonda idrar yapmak daha kolaydır. Oturma pozisyonunda mesane hiçbir zaman tam olarak boşaltılamaz; mesanede biriken idrar, idrar yolları hastalığına yol açabilir.


Menstruel sorunları ve toksik şok
Çömelme pozisyonunda ihtiyaç giderme sırasında pelvise baskı yapılır. Bu da mesanenin tam olarak boşalmasını sağlar, aynı zamanda adet döngüsü sırasında rahim içeriğinin de boşaltılmasını sağlar. Oturur pozisyonda içeriğin bir kısmı vücutta kalabilir. Bu da kanda toksik şoka neden olabilir.


Japonlar hala çömelme pozisyonunu kullanıyor
Teknoloji devi olmalarına rağmen Japonlar hala alafranga pozisyonunu kullanıyorlar. Sağlık nedenlerinin yanı sıra zaman kazandırdığını da düşünüyorlar.


Kalp kriziyle ilişkisi
Oturur pozisyonda yani alafranga tuvaleti kullanmakla boşaltım ile kalp krizi ve inme arasında bağlantı vardır. Yani, birçok kalp krizi ve ölüm banyolarda görülmektedir.


Çömelme sandalyesi
Özel yapılmış çömelme sandalyelerini klozetin önüne yerleştirerek, bu sandalyeyi klozetin yanına, bacaklarınızı altına koyarak, kendinizi çömelme pozisyonuna getirebilir, böylece alafrangra yerine alaturka tuvaleti kullanmış olabilirsiniz.


YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları bizkadinlaricin.com’a aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazılar sadece bizkadinlaricin.com tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.


 





YAZININ DEVAMI ==> Alafranga Tuvaletin Zararları Nelerdir?
Alafranga Tuvaletin Zararları Nelerdir?
Alafranga Tuvaletin Zararları Nelerdir?
LihatTutupKomentar